Ingatlanosok kíméljenek

Adott egy XVI. kerületi budapesti lakás. Adott egy kedvezőtlen gazdasági környezet. Adott egy csapat dögkeselyűként lecsapó, hihetetlen összegeket elkérő ingatlanos - és adott az elhatározás, hogy kitesszük a táblát: Ingatlanosok kíméljenek. Csakazértis. Mert a lakásnak mennie kell.

Linkblog

Friss bejegyzések

Dilemmázunk - jön a tavasz, a lakás még a nyakunkon

2011.02.22. 12:08 - Fuckup_with_marmelade

Címkék: home staging festes berendezes statisztika vevojeloltek hatekonysag fenykep

Dilemmázunk.

Miért? Miért? Miért?

Jó az ár, jó a környék, a lakás szépen átalakítva, egy festéssel máris be lehetne költözni, de minimális felújítás mellett teljesen pöpec lakás lenne belőle. Meg is nézik az adatlapját (elég jó átkattintási arány mellett), a galériába is benéznek - utána annyi. Senki sem hív.

Mit rontunk el? Túl sok az infó? Az örök dilemma. A honlapon lévő képek a valóságot tükrözik, ha valakinek nem tetszik akkor élőben sem fog tetszeni. Vagy tetszene? Lehet, hogy le kellene szednem néhány képet? Na de hiába jön 10 ember megnézni, ha potyára jönnek és a képek alapján nem is jönnének.

Azt hiszem kifestjük a lakást. Most is szolid színekben pompázik, semmi bevállalhatatlan, ráadásul a kiköltözés előtt egy évvel festettük, úgyhogy minőségre is megfelelő. Sebaj. Veszünk fehér Hérát és lekenjük az egészet. Abban már jók vagyunk, mit nekünk egy lakásfestés. 

Néha úgy érezzük, hogy az emberek képtelenek tovább látni annál, ami a szemük elé tárul. Képtelenek elvonatkoztatni. Elég egy nem megfelelő árnyalat, valami zavaró apróság és máris menekülnek. Lehet, hogy a kérdéses hiba 500Ft-ból kijavítható, mégis. Egyszerűen megijednek. Mert hozzá kell nyúlni és van 100 másik amelyik már teljesen kész van. Igaz, hogy 1-2 millkóval drágábban, de kész van.

Persze mi is belepakolhatnánk extra 1 milliót, beszerelhetnénk a központi fűtést (500e), felcsiszoltathatnánk a parkettát (50e), lecserélhetnénk a nyílászárókat (talán 2-300e) plusz a maradék néhány apróság (50-100e) - de utána nem tudnánk eladni. Mert akinek nincs pénze azt nem izgatja a központi fűtés - az egy milliós felár annál inkább.

Hab a tortán, hogy a lakás még jó ideig tökéletesen lakható lenne a régi konvektorokkal is (nekünk tökéletesek voltak, ráadásul a déli fekvés télen igen komolyan csökkenti a fűtésköltséget), a régi fából készült, nem tökéletesen záródó ablakok miatt pedig a lakás automatikusan átszellőzik, így soha sehol nem penészedik. 

Always look on the brite side of life :)

Az ingatlanosok szoktak arra hivatkozni, hogy ők meg tudják győzni a vevőjelöltet arról, hogy lásson túl azon ami a szeme elé tárul.

Ezt én is meg tudom csinálni. Tanultam én marketinget, még marketing 2-t is :) Sőt, még vizsgáztam is belőle :) Sőőőőt, még reklámversenyen is indultam... Akkor döntöttem el, hogy soha-soha-soha nem leszek marketinges. (Soha ne mond, hogy soha...)

Csak ne lenne ilyen influenzás időszak - azonnal rohannék, estig lebontanám a legzavaróbb tényezőt a lakásban, holnapra átfesteném az egész pecót. Most viszont várnunk kell néhány hetet amíg meg nem gyógyul az egész család.

Addig rághatom a kefét, hogy mivel tudnánk vonzóbbá tenni a lakást.

Home staging?

A bejegyzés trackback címe:

https://ingatlanyista.blog.hu/api/trackback/id/tr542679325

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása