Ingatlanosok kíméljenek

Adott egy XVI. kerületi budapesti lakás. Adott egy kedvezőtlen gazdasági környezet. Adott egy csapat dögkeselyűként lecsapó, hihetetlen összegeket elkérő ingatlanos - és adott az elhatározás, hogy kitesszük a táblát: Ingatlanosok kíméljenek. Csakazértis. Mert a lakásnak mennie kell.

Linkblog

Friss bejegyzések

Ezt magyarázza meg nekem aki tudja...

2011.03.29. 21:02 - Fuckup_with_marmelade

Címkék: budapest ingatlan hitel eladó olcsón kedvezményes moratórium

Tudom, tudom... minek filozofálok ezen ennyit. Ez van. Mondjuk úgy, hogy szakmai ártalom. Szeretek grafikonokkal tökölődni. Szeretem a grafikonokat - és a statisztikákat. 

Csak az zavar amikor nem értem mi miért történik, mi befolyásolja a dolgokat. Itt van pl. egy hirdetés. Vagyis kettő. Ugyanolyan feltételekkel feladva, ugyanabban a kategóriában. Egyetlen különbség, hogy a második hirdetésen az ár fél millkóval alacsonyabb mint az elsőn. Az elsőn a kiugrást azt értem. Ez a "hülyekép" szindróma tünete - Darth Vader mindenkit klikkelésre késztetett. Előtte viszont egy sima képpel hirdettem.

Na mindegy. 

Csak azon filózok, hogy mi történt. Már nem úgy számolják a kattintásokat mint korábban? Korábban elég gáz volt - a sajátjaimat is beleszámolták és gondolom azt is amikor valaki tízszer ráment ugyanarra a hirdetésre. Logikus döntés lenne. Elég egy kis süti a gépre és máris reális számokat mutat a statisztika. 

Komolyan érdekelne, hogy mi okozza ezt az eltérést.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Most elvileg jön a tavasz - az emberek nézelődnek. Mégis korábban, a fagyok közepén kattintottak többen? 

Na mindegy... csak filozofálgatok. 

Nem hívnak túl sokan a lakás miatt. A Tipptől hívtak jónéhányszor, utoljára már hívószámkijelzés nélkül. Ha nem állnak le akkor megy a feljelentés zaklatásért.

Ja, meg hívott egy néni, hogy neki annyira tetszik a lakás, hanyadik emeleten van. Mondtam, hogy 4. Nagyon csalódott volt - mondta, hogy végülis érthető, ha alacsonyabban lenne, már rég elvitték volna. Mondtam, hogy igen. Rég. 

Ha tényleg bedobják, hogy akik bebukott hitelestől vesznek lakást azok kedvezményes hitelhez jutnak akkor feladom. Kiadjuk a lakást és xarunk az egészbe. 

Csak ezért nem fogunk elcsúszni a törlesztőrészletekkel. 

Na megyek, feladom még néhány helyre a hirdetést.

(ja... az ingatlanbazar.hu csak időpocsékolás - röhejesek a látogatottsági adatai az adatlapnak. Sok-sok nap alatt nulla...)

A bejegyzés trackback címe:

https://ingatlanyista.blog.hu/api/trackback/id/tr192783235

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fuckup_with_marmelade 2011.03.29. 22:58:07

Kiegészítés: a hirdetés per pillanat ha jól láttam a 2. oldal alján szerepel az összes kerületi lakás hirdetése között. Ár szerint rendezve rögtön az első oldalon figyel...

Mi kell ahhoz, hogy többen kattintsanak? Nem kevés egy kicsit napi 20 látogató? A listában csak a nm látszik, a szobaszám és az ár. Ott még senki sem fut el a 4. emelet láttán. Mindenkinek ilyen kattintási aránya lenne???

(lecseréltem a képet - az alaprajz sokkal jobban kiugrik a többi hirdetés közül)

Fuckup_with_marmelade 2011.03.29. 23:04:19

Jaaa... és igazából azért durva ez a kattintásszám mert pl. csak az iwiwről napi 6-7 látogató érkezik a honlapomra - és ők már annak a tudatában klikkelnek, hogy 4. emelet...

Fuckup_with_marmelade 2011.03.30. 01:16:21

18 látogató a .com-on. Bevallom kezdem úgy érezni, hogy csak pénzkidobás volt. Remélem tévedek.

Ide is felpakoltam még:
tulajdonostol.com
koltozz.be
ingatlanmenedzser.hu

pasareti.eoldal.hu · http://pasareti.eoldal.hu 2011.03.30. 12:24:46

Néha látni itt-ott (pl. origo) olyan ingatlan.com hirdetés dobozokat, amikben valódi hirdetések futnak. Nem lehet, hogy bepottyantották a tiédet is egy ilyenbe!

- Az eladáshoz sok sikert kívánok!

Fuckup_with_marmelade 2011.03.30. 14:14:08

@pasareti.eoldal.hu: Kizárt dolog - pont az van, hogy brutál alacsonynak tartom a látogatottságot. Főleg, hogy a 2. oldalon van a lakás (a 69 oldalból) a kerületi lakások között.

Egyszerűen túl alacsonynak tartom ezt a látogatottságot ahhoz képest amennyibe ez kerül. Főleg, ha mondjuk az ingyenes iwiwhez hasonlítom.

Most lecseréltem a képet - aztán meglátjuk.

Jaaa... szívesen kirakom a honlapod linkjét a baloldali dobozba...

XPS 2011.03.30. 16:19:41

@Fuckup_with_marmelade: vidéki telek hirdetésünknél 0-3 látogató / nap volt fényképpel, kiemeléssel a .com -on.
Lassan megint feltesszük, pár hét múlva majd mesélek :)

Fuckup_with_marmelade 2011.03.30. 16:31:08

@XPS: Ezek szerint még nem is olyan rossz a 18? Gáááz... lehet, hogy megint ki fogok rakni valami barom képet. mondjuk egy, a lakásban rohangáló dinót :)

Nico67_ 2011.03.30. 18:55:03

Én mondtam hogy az internet nem csodaszer!
Senki sem hisz nekem!
Amúgy az emberek elmentek síelni!

Van aki hirdetésfigyelőt kér, így a feltett hirdetések az első 1 hónapban hoznak látogatókat, mert nekik megy az ajánlat mailbe, így ők kattingatnak. Meg az ingatlanközvetítők, mert nekünk is be van állítva a hirdetésfigyelőbe a magánszemély hirdetés figyelése.. :-)
Mi is kattingatunk. :-)
Aztán megszokják a hirdetést, a rendszer sem foglakozik már vele, mert nem új, maileket sem külözgetnek már róla, ott figyel csendben, szépen porosodik, míg el nem lepi a por. Akkor jön egy ingatlanos, szerződést köt veletek, felteszi a comra, majd mint új hirdetés megkapják az aktuális érdeklődők a maileket és szépen megveszik.
Ezért frissítgetett a DH olyan ütemben. levette, feltette, levette, feltette, .......majd ezt még 10-en ugyan így. Így a keresők folyamatosan kapták a maileket, hogy új ingatlan van a piacon.

Fuckup_with_marmelade 2011.03.30. 20:17:41

@Nico67_: Ez egy új hirdetés... nem hosszabbítás.... csak a réginek még megvolt a statisztikája a blogon :)

Fuckup_with_marmelade 2011.03.30. 20:18:55

Akkor simán lehet, hogy a telefonszám alapján az ingatlanosok már nem kattintottak... hála a jó égnek (bár van egy aki az előzőnél is meg most is azonnal üzenetet küldött)

Fuckup_with_marmelade 2011.03.30. 22:26:04

@Nico67_: Ja... internet és a csodaszerség.

Egy hirdetési felület. Eszköz az érdeklődők elérésére. Hatékony, praktikus, olcsó eszköz.

Ezt használják az ingatlanosok is - plusz a saját irodájukat.

Én az internetet használom - és az ablakainkat.

Nem ez a kérdés.

Sokkal inkább az, hogy miért ilyen mocskosul alacsony a kattintások száma. Pontosabban, hogy mi változott egy hónap alatt. Ha igazad van akkor semmi, egyszerűen nem járnak vissza naponta százszor az ingatlanosok :)

(holnap ismét képcsere....)

MIndjárt felteszek néhány képet ... aztán lehet szavazni...

Nico67_ 2011.03.31. 00:52:13

@Fuckup_with_marmelade: Akkor nem tudom.
Elmentek síelni, csak ez lehet. :-))
Amúgy, szerintem neked elég lenne egy kattintó is, aki kattintás után felhív, időpontot egyeztet, majd megtekintés után 2 nappal megveszi a lakást a hirdetett áron.

Kezd ez az egész irreálissá válni. Te most kattingatókra vágysz, vagy ingatlantúristákra. Az se jó, ha sokan kattingatnak, meg az se ha nem?

Nem tudom miért érzem, de te még mindíg a hirdetést akarod eladni.
Szerintem most már foglalkozhatnál a lakás eladással is. :-)))

jó, jó, vicc volt, csak nem tudtam kihagyni....

Fuckup_with_marmelade 2011.03.31. 07:07:01

@Nico67_: :) A hirdetés eladása szakmai ártalom :) Amikor úgy érzem, hogy csökken a hirdetésem hatékonysága akkor módosítok a stratégián :)

Valószínűleg keményen benne van a pakliban, hogy én lélekben lassan kezdek átállni a kiadásra. Ha hívnak - hívnak, ha nem - akkor nem. Viszont zavar, ha nem hoz elég látogatót a hirdetésem :)))))) (Ki tudja... a célcsoportom a fiatalok - azok akik elég bevállalósak egy 4. emelethez... náluk akár működhet is - lehet, hogy ha klikkelnek és megnézik akkor megtetszik nekik)

Nico67_ 2011.03.31. 08:50:06

@Fuckup_with_marmelade: A tábla mindent visz, hidd el. De azért jó ott lenni a neten is, mert akkor előszűrőként rá is tudnak pillantani, illetve ha láták, akkor a rokonságnak meg tudják mutatni és a vélemnényüket ki tudják kérni. Jó ha ott van.
Visszatérve az eredeti problémádra. Ne csinálj a látogatottságból nagy ügyet, a piac mindíg ilyen. Vannak hullámvölgyek is, nem lehet naponta 200 érdeklődőt várni. Néha az embereket más köti le, most pl. lehet hogy a tavasz és szerelem. Majd 9 hónap múlva a nagyobb lakás, mert bővülni kell.
Bizonytalanság van, teljesen normális, ha az emberek a híreket olvassák a hirdetések bogarászása helyett.
Összefoglalva: ne idegeskedj! legyen elérhető a lakáshirdetés és várj nyugodtan. Majd jön az az egy, aki megveszi! Türelem!
Vannak dolgok, amiket nem lehet siettetni, ilyen egy otthon kiválasztása is!

Fuckup_with_marmelade 2011.03.31. 08:53:26

@Nico67_: halál nyugodtan várok :)

Ha ki akarjuk adni akkor szeptember előtt pillanatok alatt ki fogják venni... úgyhogy várunk...


süti beállítások módosítása