Ingatlanosok kíméljenek

Adott egy XVI. kerületi budapesti lakás. Adott egy kedvezőtlen gazdasági környezet. Adott egy csapat dögkeselyűként lecsapó, hihetetlen összegeket elkérő ingatlanos - és adott az elhatározás, hogy kitesszük a táblát: Ingatlanosok kíméljenek. Csakazértis. Mert a lakásnak mennie kell.

Linkblog

Friss bejegyzések

A plakátolásról

2011.02.18. 23:32 - Fuckup_with_marmelade

Na igen. A plakátolás.

Ősi módszer, az ingatlanosok egyik kedvence. Szerintem kifejezetten ocsmány dolog, elcsúfítja az utcákat, ha lefújja a szél akkor még rosszabb a helyzet. Az ingatlanosok 1-1 oszlopra néha 5-10 szórólapot is kiragasztanak, mindet ugyanazzal a hirdetéssel. Jellegzetesnek mondható a színes fénymásolóval lemásolt kézzel írt cetli. Na meg a konkrétumok hiánya. Lakást keresek a környéken - nemáááár. Na meg a marhaságok a cetliken. Északi fekvésű lakás délinek hirdetve, a 4. emeleti lakás simán emeletinek hirdetve. Kamu hirdetések tömkelege igencsak nyomott áron, magánhirdetésnek álcázott cédulák tömkelege.

Viszont hasznos. Az emberek sietnek, sétálnak. A jövendőbeli otthon kiválasztása előtt bejárják a kiszemelt környéket, kinézik melyik blokkban szeretnének élni. Megnézik az ablakokat (még a miénket is!), az oszlopokat. Mindent. Hátha.

Pont ezért plakátol az ember. Mert megnézik, elolvassák, hazaviszik.

Eddig kétszer plakátoltam tele a környéket (persze mértékkel, gondosan kiválasztva az oszlopokat). Első alkalommal (ingatlanos stílusban) nem írtam konkrétumot. Nem írtam emeletet, nem írtam árat.

Napokon át folyamatosan csengett a telefon. Aki lakást keresett a környéken szerintem mind megtalált (meglepően sokan voltak).

Egy gond volt csak. A lakás egy 4 emeletes, lift nélküli ház 4. emeletén található. Ez így most nagyjából kilövi az 50+ korosztályt. Igazából már a 45+ is kiesik.

És igen, kinek van pénze? Kinek van manapság legalább 50% önereje egy hitelhez? Az 50+ korosztálynak. Hihetetlenül sokan kerestek az idős szüleiknek lakást a környéken, sokan voltak válás után és szerettek volna új életet kezdeni. A lakást ekkor még 12,9-ért hirdettük, úgyhogy a pénzesebb fiatalok is kiestek, nekik ez nem elég sznob környék. Portaszolgálat sincs.

Jó dolog ha csörög a telefon, az még ennél is jobb ha megnézik a lakást - de ennek így semmi értelme nem volt.

Múlt héten gyönyörű idő volt - ismét plakátoltam. A környékre is kiraktam a plakátokat, a metróhoz is kiraktam. Egy vevőjelöltet hozott.

Itt már kiírtam az árat is (árzuhanás: 11,9m!), az emeletet is. Nem hívtak sokan, többet én magam beszéltem le (TUDOM, hogy nem venné meg, ne raboljuk egymás idejét, a 70 éves anyukának földszintit vegyen).

A plakátolás egyébként nem csak randa meló, hanem kiakasztó is. Az ember kirakja a plakátot, másnapra letépi a konkurens ingatlanos és a helyére a sajátját ragasztja. Igen, letépik. Max. egy hete van egy átlagos helyre kiragasztott plakátnak - a jobb helyre kirakottak helyére már másnap egy ingatlanos plakátja kerül. Vagy még aznap.

Sokan kérdezik a fórumokban, hogy mit tud egy ingatlanos amit egy átlag ember nem - hát ezt. Naponta körbejárni és letépni a konkurens plakátokat és helyükre a sajátot ragasztani. A környékünkön legalábbis ez a divat.

Na ja, itt bizony farkastörvények uralkodnak.

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://ingatlanyista.blog.hu/api/trackback/id/tr62671733

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kutas József - VADPLAKÁTOK 2011.02.28. 09:38:19

Ez úton közlöm Mindenkivel, akit érint, hogy szép Budapestünk utcáin új veszély ütötte fel a fejét! Egyes független híradások szerint a köztereken, a sétálóutcákon, az árnyas és napsütötte tereken, az aluljárókban – és egyáltalán: mindenütt &ndas...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása