Ingatlanosok kíméljenek

Adott egy XVI. kerületi budapesti lakás. Adott egy kedvezőtlen gazdasági környezet. Adott egy csapat dögkeselyűként lecsapó, hihetetlen összegeket elkérő ingatlanos - és adott az elhatározás, hogy kitesszük a táblát: Ingatlanosok kíméljenek. Csakazértis. Mert a lakásnak mennie kell.

Linkblog

Friss bejegyzések

Home Staging 2 - a dobognak mennie kell

2011.03.08. 22:59 - Fuckup_with_marmelade

Reggel ledobtuk a gyerekeket az oviban / bölcsiben (Figyelem: nagyon jó ovi/bölcsi van a lakótelep mellett! Körzetesek előnyben :)), hazajöttünk, összeszedtük a festőfelszerelést, fúrót, baltát, kalapácsot, vésőt, maszkolószalagot, kajajegyet - és nekiindultunk.

Útközben vettünk 16 liter Hérát (festékből vagy jót vagy semmit, hacsak nem akar szívni az ember és hatszor átkenni a szobát) és hajrá.

Felosztottuk a lakást. Nekem jutott az előszoba és a beépített szekrény. Festésben már jó vagyok, nem is tudom hányszor festettük már át ezt a lakást, a mostanit is átfestettük, mindent átfestünk :) 

Üres lakást festeni könnyű. Egy kis maszkolószalag, henger, ecset, festéktartó tálca (így hívják?) és már mehet is. 

Ment is. 2 ajtó, kerettel, sarkok, kiugrók, beugrók, gázcsövek, lámpa, még több beugró, sarok. Ja. Az ajtókat is lekentem. Mindig lekenem. Ezeken az ajtókon annyi festék van amióta itt lakunk, hogy soha nem fognak szétesni:) Imádom ha beleolvadnak a folyosóba. Növelik a teret. A cipősszekrényt letapétáztam, úgy festettem le. Úgy az igazi. Észre sem venni, hogy ott egy ajtó van. A csöveket is mind lefestem. Simán, diszperzittel. Állat :) Matt, beleolvad a falba. Ráadásul ha jól rászáradt, akkor már a víz sem árt neki. Ezerszer átfesthető. Minél több réteg van rajta, annál könnyebb.

Miért kellene zománcfestékkel lekenni? Az amatőröknek való :) 

Most izomlázam van. Az ecset miatt. Tudjátok: kiugrók - beugrók. Torkosborz effektus.

Az viszont biztos, hogy a dobogó szétszedéséhez képest jól jártam.

A dobogó az maga volt a szívás a köbön. Vadász - vadász.... 

Történt ugyanis, hogy a dobogó gyártói egyöntetűen állították, hogy kizárólag a dobogó fa vázánál használtak ragasztót, a többi részét egyszerű csavarok tartják össze. Tehát szétszedhető.

Embert olyan gyorsan mobilneten keresztül vaterás aukciót leállítani még nem láttatok mint engem. Amikor előkerült a véső, gyanús lett a dolog. Ezt már nem fogjuk eladni. Maximum alágyújtósnak. 

A kalapácsra meg se rezzent (viszont állat jó hangja volt - a szomszédok biztos, hogy élvezték a rögtönzött koncertet :)). Egy egész tánckar ugrálhatott volna rajta. Teljesen nyugodtan.

Tény. Profi munka volt. Földrengésbiztos biztonsági bunker is lehetett volna belőle (bocsi mindenkinek, már nem eladó... pedig tudom, hogy ebben a kategóriában verhetetlen áron jutottatok volna hozzá - de ezt most sajnos elbuktátok...). 

Újabb rohanás, ezúttal egy fűrészért. A láncfűrész gondolata is felmerült. A többit sejtitek.

Holnap folytatjuk. Addigra talán elmúlik az izomlázam. Kinder tejszelettel kúráltam. Hátha működik a placebohatás.

A bejegyzés trackback címe:

https://ingatlanyista.blog.hu/api/trackback/id/tr152723443

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fuckup_with_marmelade 2011.03.09. 21:10:18

:)))) Hja :))))

***☻

Ma egyébként nagyon gáz napunk volt. Elindultunk festeni, szólt a telefon, hogy hányt a gyerek, menjünk érte. Hurrá. Hazavittük, lefektettük, rájöttünk, hogy nem találjuk a szüleim autójának a kulcsát.

Szívás. Mindent felforgattunk, valószínűleg elhagytuk, valaki meg felvette és elvitte. Rendőrségre nem adtak le ilyen kulcsot. Szakszervízben 150e minimum, máshol -profi zárosoknál- minden átkódolva + egy távirányítós gyári kulcs 70+. Viszont most nincs raktáron. Plusz a biztosítóval is egyeztetni kell a Casco miatt, nyilatkozat, munkalap, számla, faxolgatás. Jó esetben.

Közben el kellett rohanni az orvoshoz, gyerek megint hányt.

Estére a család 4 tagjából már 3 hányt.

Hurrá.

Holnap gyerekápolás (vagy ha jobban vannak és már nem hánynak akkor a szüleimre bízom őket és mehetek festeni), pénteken viszont ha piros hó esik is átmegyek. Feltéve, hogy én valóban megúszom ezt a hányós izét.

Még jó, hogy van itthon jófajta házipálinka... az jó megelőzésre :)


süti beállítások módosítása