Ingatlanosok kíméljenek

Adott egy XVI. kerületi budapesti lakás. Adott egy kedvezőtlen gazdasági környezet. Adott egy csapat dögkeselyűként lecsapó, hihetetlen összegeket elkérő ingatlanos - és adott az elhatározás, hogy kitesszük a táblát: Ingatlanosok kíméljenek. Csakazértis. Mert a lakásnak mennie kell.

Linkblog

Friss bejegyzések

Ma tervezgettünk - álmaink házát. Drága lesz. Nagyon. Miből fizetjük?

2011.02.27. 09:32 - Fuckup_with_marmelade

Címkék: budapest építkezés lakás eladó álomház

Nem tudom. Eddig úgy számoltunk, hogy a lakás ér 12,5m-t, abból:

 

 

 
























 

  • 1m kell csak a tervekre, engedélyeztetésre,
  • 500e az új szennyvíztisztító rendszerre,
  • 2m a pincére,
  • 2m a cserepekre,
  • 2m az ablakokra, 
  • 2m a szigetelésre,
  • 2m a fűtésrendszerre

Ez eddig 11,5m

És akkor még nincsenek falak, nem számoltunk a munkadíjjal, nincs padló, nincsenek ajtók, nincs konyhabútor, nincs semmi.

Hogy lesz nekünk így házunk?

Jó. Felejtsük el a szigetelést, azt később is lehet. Beljebb vagyunk két millával. A fűtésrendszer is kihozható olcsóbban, max. hőszivattyú helyett olcsó kazánt veszünk és azt üzemeljük be 1-2 évre. A cserepeken is spórolhatunk ha olcsó bontottat veszünk - majd csak lecseréljük egyszer. A terveken is húzhatunk fél millát, van építész a családban, biztos, hogy segít.

Na de akkor hol az álomház?

A lakást most 11,8-ért hirdetjük, 11,5-ért odadjuk. Ismét ugrott egy millió. Vegyünk fel hitelt? 7 millióval még tartozunk a banknak - ha ehhez hozzácsapunk még 5 milliót az talán elég lesz, de teljesen eladósodunk. Azt nem akarjuk. 

Úgyhogy osztunk - szorzunk és álmodozunk. 

A bejegyzés trackback címe:

https://ingatlanyista.blog.hu/api/trackback/id/tr512694178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gumo nonez 2011.03.01. 09:52:38

jól értem?? eladod 11.5 ért (ha eladod annyiért) -7mill a banknak, marad 4.5m (valójában kevesebb). 4.5m el nekiszaladni egy kertesház építésnek nem sok józan észre vall. indíts majd egy blogot hogy telek ház alappal eladó amikor menekülnél.

Fuckup_with_marmelade 2011.03.01. 10:01:49

@gumo nonez: Neeem. A hitelt megtartjuk, már át is terheltük máshová, nem kell visszafizetni semmit. Így a teljes eladási árat építkezésre tudjuk majd fordítani. Ez az amit még mindig kevésnek tartunk.

Fuckup_with_marmelade 2011.03.01. 10:03:37

Tényleg félreérthető a post. A 7 millió a jelenlegi tőketartozás, ha átütemeztetnénk mindent és felvennénk még 5 milliót akkor lennénk beljebb - de ez tényleg teljes eladósodást jelentene.

Warnika 2011.03.03. 12:10:15

szia,
nem sok egy kicsit az egy milla a tervekre és az engedélyeztetésre? mi a felét számoltuk, van olyan tervező, aki elintézi pl a közműveknél, kéményseprőnél is az engedélyeket, és összesen 1500 Ft/m2-t kér. Emelett az építési engedélyre 25000 Ft illetéket kell fizetni.

Fuckup_with_marmelade 2011.03.03. 15:10:47

Hát, lehet, hogy elszált a billentyűzetem. Sima tervek, részletes gépészeti terv (falfűtés, plafonfűtés, szennyvízvisszanyerő izé, ilyen-olyan tervek az ablakokra, az engedélyek stb. stb, ). Én remélem a legjobban, hogy nem kerül ennyibe.


süti beállítások módosítása