Ingatlanosok kíméljenek

Adott egy XVI. kerületi budapesti lakás. Adott egy kedvezőtlen gazdasági környezet. Adott egy csapat dögkeselyűként lecsapó, hihetetlen összegeket elkérő ingatlanos - és adott az elhatározás, hogy kitesszük a táblát: Ingatlanosok kíméljenek. Csakazértis. Mert a lakásnak mennie kell.

Linkblog

Friss bejegyzések

Kezdek pánikolni ... tényleg SENKI?

2011.02.24. 10:47 - Fuckup_with_marmelade

Csak nekem tűnik úgy, hogy folyamatosan ugyanazok a vevőjelöltek köröznek a rendszerben? Ugyanazok az emberek nézegetik ugyanazokat a lakásokat naponta sokszor? Ha már látták, akkor nem klikkelnek többet.

Kezdem úgy érezni, hogy tényleg pénzkidobás a kiemelt hirdetés. Aki céltudatosan keres, az úgyis megtalálja - aki pedig nem, az a kiemelttel sem megy semmire. 1 hónap kiemelés 11e Ft. Semmi értelme. Max. 1-2 havonta 2 hét. A folyamatos kiemelés viszont egyszerű pénzkidobás.

Az mondjuk tény, hogy egy 70 oldalas kerületi találati listának a 70. oldalán szereplő hirdetést a kutya se talál meg - de most tegye mindenki a kezét a szívére. Ha egy adott környéken lakást keresne akkor elrettentené, ha megfelelő szűrés után 20 oldalt végig kellene pörgetnie? Na meg ott vannak a hirdetésfigyelők. Ha új hirdetés kerül a irendszerbe, úgyis küldik az e-mailt. A klikkelés önmagában xart sem ér. Nem kapok pénzt a kattintások után, a honlapom látogatói után sem. Nekem vevő kell, nem turista.

Mindenesetre tegnap elborult az agyam és lecseréltem a képet a hirdetés mögött. Az eddigi alaprajz helyett egy "hülyeképet" tettem fel, egy Darth Vaderrel megbolondítottat. Igazából fogalmam sincs, hogy miért. Minden mindegy alapon. Ártani nem árt. Aztán ki tudja - lehet, hogy a kiszemelt célcsoport (max. 35-40 körüli gyerektelenek, vagy nagykamaszos elváltak) így majd felfigyel rá? Nem hiszem. Kit izgat? :)

Az 50+ korosztály ugye kilőve. Ők a földszinti lakásokat keresik, talán felmennek az első emeletre, de 1-2 millió árkülönbséggel nem lehet őket meghatni. Szemben a fiatalokkal. Ők még ráérnek, nekik belefér egy 10 éven belüli költözés, 10 évre pedig tökéletes egy 4. emeleti olcsóbb lakás.

Persze, tudom én, hogy még nem elég olcsó a lakás (hiába is olcsóbb mint a többi hasonló kategóriás). Viszont benne áll a pénzünk, hitel is van rajta (na nem a lakáson, az már "tiszta"), egyszerűen nem mehetünk SOKKAL lejjebb. Valamennyit még igen, de sokat nem.

Dilemmázunk. Menjünk még lejjebb az árral? Akkor viszont a meghirdetett ár lesz a végső ár. Vagy adjak meg egy 100e-rel magasabb árat, hogy azért a vevőjelölt is élvezkedhessen és lealkudhasson további 100e-t?

Van ennek bármi értelme?

Ki akarunk szállni a lakásból. Egyszerűen nem kell. Ez már nem az otthonunk. Csak egy lakás.

A bejegyzés trackback címe:

https://ingatlanyista.blog.hu/api/trackback/id/tr972687020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása