Ingatlanosok kíméljenek

Adott egy XVI. kerületi budapesti lakás. Adott egy kedvezőtlen gazdasági környezet. Adott egy csapat dögkeselyűként lecsapó, hihetetlen összegeket elkérő ingatlanos - és adott az elhatározás, hogy kitesszük a táblát: Ingatlanosok kíméljenek. Csakazértis. Mert a lakásnak mennie kell.

Linkblog

Friss bejegyzések

Aláírtuk...

2011.04.27. 16:42 - Fuckup_with_marmelade

Úgy tűnik, tényleg elkelt a lakás...

Mondanom se kell, hogy azért még hívogatnak (nem az ingatlanosok)... lehet, hogy tényleg beindult valami a piacon?

· 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://ingatlanyista.blog.hu/api/trackback/id/tr422859688

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ingatlanpiaci Top 5 2011.04.28. 19:42:52

Sorstársaink eladták. Ingatlanközvetítők nélkül, magánba'. Pedig a XVI. kerületben 12 millióért hirdetni lakást van annyira esélytelen mint Kőbányán és Kispesten 6-7 millióért. Mindenesetre gratulálunk nekik.Ingatlanyistáék sikere után Bergman azo...

Trackback: Ingatlanpiaci Top 5 2011.04.28. 19:37:30

Sorstársaink eladták. Ingatlanközvetítők nélkül, magánba'. Pedig a XVI. kerületben 12 millióért hirdetni lakást van annyira esélytelen mint Kőbányán és Kispesten 6-7 millióért. Mindenesetre gratulálunk nekik.Ingatlanyistáék sikere után Bergman azo...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ingatlan Bergman 2011.04.27. 22:25:41

Őszintén gratulálok, hogy elment a lakásotok. Milyen hirdetéstípuson keresztül érkeztek a vevőitek? Bergmanné és én kezdünk elkámpicsorodni: mi két lakáson akarunk túladni, és sehol semmi...

Fuckup_with_marmelade 2011.04.28. 00:00:10

@Ingatlan Bergman: Ne adjátok fel!

home staging?

(ablakba kirakott tábla, ingatlan.com, iwiw)

marcangoló 2011.04.30. 07:50:46

Gratulálok! :-D És drukk az építkezéshez!

Nálunk is megindult a mozgolódás végre! :-) Úgy látszik, eleget sulykolták, hogy nem lesz ingyen lakás, ne várjon senki.

Nálunk is megvolt a hómsztédzsing, felvittem egy szekrényt az emeletre, amit eltorlaszolta a hátsó ajtót. :-D

Fuckup_with_marmelade 2011.04.30. 09:44:23

@marcangoló: Hát, építkezni majd jövőre. Most tervezgetünk, számolgatunk, hogy mire is lesz elég ez a pénz. Nem sokra, de megoldjuk :)

Szerintem is rendben lesz az eladás, akik a miénket megvették ők is mondták, hogy sokáig a kutyát sem érdekelte a lakásuk aztán hirtelen elkezdtek jönni az érdeklődők - ami ugye továbbgyűrűzött.

Most a tárolót építjük a dolgainknak (le kell még szigetelni, mert télen valószínűleg még ott fogunk tárolni sok mindent). Ha elkészült, megszervezzük a végleges kiköltözést.

Egyébként meg elég horror árak vannak a költöztetésnél. Azt hiszem errő is írok majd egy postot. Kicsit tele a hócipőm a lehúzós bandával.

Egyébként egy 11 millás kategóriában mennyi lehet az ügyvédi munkadíj? A vevőink 70 felett fizettek, nekem ez egy kicsit soknak tűnik. (Százalékra OK, de alacsonyabb pénzekről hall az ember - főleg ha egy haver ügyvéd csinálja). Nem mi fizettük úgyhogy mindegy, csak elgondolkoztam.

Na meg azon is, hogy mennyivel többet csinál egy ügyvéd, mennyivel több tanulás és munka áll amögött, hogy ő ezt a szerződést megírja (mert nálunk pl. volt vagy 10 kör amire összeállt az egész, csak az utolsó simításokra elment 2,5 óra az ügyvédi irodában)

Fuckup_with_marmelade 2011.04.30. 09:45:42

mármint mennyivel több munka van egy ügyvéd tudása mögött mint egy ingatlanos tudása mögött...

(a szekrényvonszolás egyébként szép lehetett :))))

Képek készültek?

Fuckup_with_marmelade 2011.04.30. 09:52:01

ja, meg volt egy pont amikor már csak röhögtünk - az ucsó javítási körnél (azt még mi javítottuk, ezt küldtük tovább az ügyvédünknek) az ügyvédjük mondta, hogy igen, látja, hogy szakmabeli írt bele. Na most ez azért volt vicces, mert én és a jog nem igazán fedjük egymást, viszont brahiból elkezdtem ugyanolyan végeláthatatlan körkörös hivatkozásokat használni mint ő - volt, hogy egy nyúlfarknyi mondatban 3 ilyen hivatkozás is szerepelt, szó szerint röhögve írtam bele. Erre tessék :))))).

marcangoló 2011.04.30. 11:12:07

@Fuckup_with_marmelade:
Nem volt, aki fotózzon, bár belenyomhattam volna valamelyik gyerek kezébe a gépet.

Na látod, egy kis gyakorlás, és lehetsz te is ügyvéd! :-D

Brannagh · http://studiolum.blog.hu 2011.05.24. 17:20:17

Szia! Gratula, hogy elment a lakás :)
Én azóta végre mindenből levizsgáztam, lediplomáztam, már csak azt várom, hogy felvehessem a papirost. Úgyhogy ennek örömére megírtam a cikket, amit már nagyon régen ígértem, az ingatlanos közvetítési szerződések tartalmának elemzéséről :)
Tudom, már nem aktuális, de hátha érdekesnek találod mégis.
Üdv: Eszter

studiolum.blog.hu/2011/05/24/az_ingatlan_kozvetitesi_megbizasi_szerzodes_fo_elemei


süti beállítások módosítása